Bezový sirup…

ÚTERÝ 27. ČERVNA 2017

… patří k letnímu koloritu, i když jsme se k němu dostali až těsně před dovolenou,
a jelikož je pro mě balení fakt radost, tak jsme ho nechala na poslední chvíli,
no jako obvykle 😉

A to si ještě dám úkolečky, které fakt nepočkají , jako např. marmeláda, sirup …
No uznejte, jahody za 14 dní nebudou a černý bez už asi taky nepokvete,
takže kdy, když ne hned, žeáno  :))
Džem hotový za chvilenku …

 

 

… a bez natrhaný na zahradě se louhuje už sám 🙂

 

Je skvělý a bez konzervantů
Chcete recepis ?
„Vařila“ jsem dle Reginy
Tady je :
15 – 25 květů bezu
40g kyseliny citronové
1,5 l studené vody
Květy se zalijí studenou vodou s kyselinou citronovou a nechají do večera nebo přes noc naložené.
Poté se scedí přes pláténko a do výluhu se nasypou 2kg cukru krystal nebo krupice
a za občasného míchání se nechá cukr rozpustit.
Toť vše, hotovo,
ať chutná.
Prý vydrží i pár let, plním až po vršek do čistých sklenic, které jsme doma našli,
 nepočítám že do zimy vydrží .
A co misky, líbí ?
Mě též, moje práce 🙂
Díky Míše za inspiraci s tou „háčkovanou“ ,
bílá glazovaná měla vypadat původně jinak, s krouceným přepadávajícím okrajem,
ale tohle se z toho vyvinulo a mě se ukrutně líbí
– obě 🙂
Zdravím z dovolené 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *